Paremman sisäilman puolesta

Kylpyhuoneiden vedeneristys

Rakenteiden kostuminen on yksi merkittävimmistä sisäilmaongelmien aiheuttajista. Tästä syystä märkätilojen oikeanlainen rakentaminen ja tiloista huolehtiminen on ensisijaisen tärkeää sisäilmaongelmien välttämiseksi.

Märkätilojen vedeneristys on monivaiheinen työ, jossa ensin pohjustetaan tila sekä käsitellään tilan seinät ja lattiat kosteussululla. Riskikohdat, kuten nurkat, saumat, läpiviennit ja materiaalien rajakohdat vahvistetaan tähän erikseen suunnitellulla saumanauhalla ja läpiviennit eristetään erillisillä läpivientikappaleilla. Paksu kerros vedeneristysmassaa luo lopullisen tiiviin vedeneristyskerroksen, jonka päälle laatat tai muut pintamateriaalit voidaan asentaa. Jokaisen märkätilan vedeneristys täytyy huolellisesti suunnitella tilan ja käytettyjen materiaalien mukaiseksi. Märkätilojen vedeneristys on suositeltavaa jättää ammattilaisen hoidettavaksi.

Laatoitus yksinään ei riitä suojaamaan märkätilan alla olevia rakenteita kosteudelta, sillä saumojen kautta kosteutta kulkeutuu laatan alle. Tämän vuoksi märkätiloissa alustat vedeneristetään ennen laatoitusta. Kodin pesu- ja WC-tiloihin sekä kodinhoitohuoneisiin sopii Weberin weberSafe Vedeneristysjärjestelmä. Järjestelmän käyttäminen erillisten tuotteiden valinnan sijaan takaa sen, että järjestelmän tuotteet ovat tutkitusti yhteensopivia ja käyttöturvallisia.

Vaikka märkätilat kannattaakin eristää ammattilaisen toimesta, jokainen voi kuitenkin omalta osaltaan hoitaa ja huolehtia märkätilojen kunnossa pysymisestä noudattamalla märkätilojen huolto-ohjeita.